Olen onnistunut olemaan ostamatta yhtään lankaa, vaikka tässä eräskin päivä jonotin Kaartin poliisitalolla pari tuntia passihakemusta jättämään, ja Menitan ollessa lähes naapurissa tietenkin poikkesin odottaessa sinnekin. Sen sijaan olen tehnyt muita oleellisia hankintoja.

649596.jpg

649593.jpg

Ostin myös testimielessä muutaman pussin Kool-Aidia, joilla värjäilin viime kesän ei-niin-onnistuneita elintarvikevärjättyjä lankoja uudestaan. Toisesta tuli ihan ok, toinen vaatii vielä lisää väriä. Opinpa sellaisen seikan, ettei laimeammalla seoksella saa laimeampaa väriä, vaan laikkuja. Väriä on siis oltava riittävästi suhteessa lankaan.

649592.jpg

Yllä oleva kerä oli alunperin jotakin vyötteetöntä luonnonvalkoista lankaa, jota värjäsin  aiemmin apteekin elintarvikevärillä yrittäen saada siitä jonkinlaista raidoittuvaa violettia. Punainen väri tarttui ihan hyvin, sininen ei juuri lainkaan, joten tuloksena oli paikoin punertava, paikoin kellastuneen vaaleansinertävä kammotus. Lykkäsin sen ensin Grape-liemeen, mikrotin ja annoin jäähtyä, sen jälkeen Cherryyn ja mikrotin uudestaan, annoin seistä yön yli ja pesin. Tulos on ihan siedettävä ainakin kerällä, saa nähdä sitten miltä se näyttää neulottuna. Mulla on vielä toinen vyyhti samaa lankaa puolimädän radioaktiivisen omenan väriseksi värjättynä, täytyy käydä ostamassa lisää tuota hämmentävää ameriikan juomaa ja koittaa saada langasta silmäystävällisemmän väristä.