Jostain syystä mulla ei juurikaan ole yhteensopivia asusteita. Saatan tehdä lapasia ja kaulahuiveja runsain määrin, mutta aina ihan erilaisia. Nyt sain kerrankin tehtyä lapasille kaveriksi huivin.

338805.jpg

338806.jpg

Malli: oma
Lanka: Novita Nalle Colori (kaksinkertaisena) ja Julia
Puikot: onteloneuleessa 3,5, muuten 4

Halusin kokeilla onteloneuletta johonkin, missä neuleen molemmat puolet ovat esillä. Ensimmäistä versiota tehdessä kävi ilmi, että silmukat ovat onteloneuleessa tavallista matalampia ja leveämpiä, joten kuviosta tulee aika lättänä normaaliin kirjoneuleeseen verrattuna. Huomasin yritelmässä myös virheen, jota en jaksanut alkaa korjaamaan, ja langatkin olivat vähän liian eri paksuisia (aloitin Seiskaveikalla ja kaksinkertaisella Nallella), joten se versio meni purkuun.

Aloitin menestyksekkäämmin vaihtamalla Seiskaveikan Juliaan ja lisäämällä kuvioon pari ylimääräistä kerrosta saadakseni sen normaaleihin suhteisiin.
Neuloin huivin molemmat päät erikseen. Kuviokerrosten jälkeen neuloin mustalla yhden kerroksen  kavennellen silmukoiden määrän puoleen, minkä jälkeen jatkoin ainaoikealla huivin siirtyessä telkkarineuleeksi. Toinen pää samalla tavoin, ja huivinpätkät yhteen kolmen puikon päättelyllä.

-----------------------------------------

Kävin vähän hiplaamassa uusia Novitan lankoja. Värit oli luonnossakin aika epäilyttäviä. Malibun ruskea on aika kiva, mutta lanka maksaa ihan liikaa. Tennesseestä voisin kuvitella jotain tekeväni, jos sitä saisi joskus halvemmalla. Bambusta oli mallitilkku, ihan kivan tuntuinen lanka, mutta neulepinta oli jotenkin vähän suttuisen näköistä. Bambun varalle mulla saattaa olla idea, mutta odotellaanpa nyt että lanka saapuu kauppoihin ja värit näkee ihan omin silmin.