Joulun aikoihin päätin tehdä keskeneräisiä juttuja valmiiksi, ja kielsin itseltäni uusien aloittamisen. Kuinkas kävikään, tulin kuitenkin aloittaneeksi hahtuvalapaset, jotka kyllä tein sitten loppuun asti. Nuo ovat virolaista hirmu ohutta hahtuvaa yksinkertaisena, joten eivät huovutettunakaan juuri pidä tuulta. Aion vielä tehdä niihin vuorit Palmasta, joka näyttää hirveältä mutta tuntuu ihanalta (ja jota saa halvalla poistokoreista), siispä loistava vuorilanka. Vaikka hahtuva oli tosi ohutta, se ei kertaakaan katkennut neuloessa. Oli hassua neuloa metallisilla nelosen puikoilla, kun puikot painoivat varmaankin enemmän kuin valmis työ. Huovutin lapaset käsin.

th_DSCN0598.jpg   th_DSCN0599.jpg

Sain vanhojakin juttuja valmiiksi. Punavalkoiset lapaset ovat olleet kesken alkusyksystä asti. Kyllästyin niihin melkein heti, vaikka niiden valmistumiseen ei olisi mennyt kauaakaan. Nyt tarvitsin puikkoja toiseen työhön, joten otin itseäni niskasta kiinni ja neuloin lapaset valmiiksi. Tähtikuvio on ristipistomalli (Suuri Käsityölehti 12/1999), joka ei ihan täsmännyt silmukkalukuun, joten tein koko lapaset vähän kummallisesti venkoillen. Etenkin kärkikavennuksissa oli kaikenlaista hämärää, ja kämmenpuoli on uskomattoman ruma, joten sitä ei esitellä julkisesti. Langan henkilöllisyydestä en ole varma, mutta se on paksuhkoa akryylilankaa. Pahoittelen neuleen muhkuraisuutta, en ehtinyt/muistanut/jaksanut viimeistellä taikka muutoin asetella, kun oli kiire kuvaamaan auringon vielä paistaessa.

 th_DSCN0596.jpg

Laukun nimesin Kiiviksi (vaikka työnimenä oli rantapallonlämmitin). Virolaisesta hahtuvasta tämäkin, kaksinkertaisena kasin puikoilla, huovutettu pesukoneessa 40 asteessa. Malli on oma, suuntaa antavia neuvoja on otettu useammasta suositusta ilmaisohjeesta. Laukku oli neulottuna valtava säkki, mutta kutistui pesussa alle puoleen ja huopui mukavan jämäkäksi. Se on ollut käytössä nyt viikon, ja kerännyt sinä aikana monia ihastuneita kommentteja.

 th_DSCN0603.jpg

Pukki toi kivoja lahjoja. Kauneimmat neulemallit on tosin mielestäni paljon vähemmän monipuolinen kuin kansi antaa ymmärtää. Pelkillä oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehtäviä malleja on hirveästi, eivätkä useimmat niistä näytä silmääni kovin mielenkiintoisilta. Samoin tuntuu, että puolet neulemalleista on jonkinlaisia vinoruutuja, jotka ovat kaikki samannäköisiä. Itseäni inspiroivat ensisilmäyksellä eniten erilaiset nyppymallit, joita niitäkin oli tosin aika runsaasti ja monet niistä hyvin samannäköisiä.