Menin tilaamaan Novitan sillä verukkeella, että lopetin toisen lehden tilauksen ja näin budjettiin jäi hieman varaa. Ensimmäinen lehti saapui eilen. Mitään erityisen kiinnostavaa siinä ei näkynyt, mutta perusneuleiden ohjeet on tietysti hyvä saada, kun en ole vuosiin käsityölehtiä tilannut enkä mitään isompaa neulonut. Kolme mahdollista toteutettavaa (pienin muutoksin, tietenkin) löysin:

8_ohje.jpg36_ohje.jpg44_ohje.jpg

Olen tullut siihen tulokseen, etten oikein pidä Novitan tämänhetkisestä värikartasta. Ainoat värit joita suostuisin päälläni pitämään ovat musta, luonnonvalkoinen ja lehmuksenvihreä. Vaikka kirkkaistakin väreistä pidän, useimmat uudet ja vanhatkin värit ovat makuuni kovin räikeitä, perusväritkin jotenkin vääränsävyisiä. Pieniin kirjo- tai raitaneuleisiin voisin kuvitella noita laittavani, silloinkin mustan tai valkoisen kanssa. Korallinväriseen mulla on pitkä ällötyssuhde, sitä en siedä missään. Raitalangoissa on pari ihan mukiinmenevää sävyä, mutta värinvaihtumiskohdat ovat mielestäni ihan liian teräviä ja erottuvat valmiista neuleesta rumasti.

No, ei mulla edes olisi oikein varaa ostaa lankaa neulepaidallisen vertaa, joten turhaanpa tässä napisen. Jatkan pienien asioiden nyhräämistä jo hallussa olevista langoista.