th_ms2008.jpg

Mystery Shawl 2 valmistui tovi sitten. Aloitin sen joskus syksyllä, alkuinnostuksessa syntyi keskikolmio (vihjeet 1-3), mutta puuduttava nelosvihje hyydytti koko homman. Kirosin myös moneen kertaan käsittämätöntä lankavalintaani - Mini (60% puuvilla, 40% akryyli) ei tuntunut sopivan tähän malliin ollenkaan. Taisin tehdä jonkin virheenkin, joka sotki koko kuvion, ja sitten piti peruuttaa monta sataa silmukkaa yksi kerrallaan, joten into lopahti. Huivi jäi moneksi kuukaudeksi syrjään.

th_ms2015.jpg

Kyllästyin hiljattain laatikossa lojuvaan inhokkineuleeseen ja päätin tehdä sen äkkiä valmiiksi. Sallin itselleni muutamia helpotuksia, ja loppua kohti homma alkoi näyttää paljon paremmalta. Lopputulos olikin sitten ihan yllätyskiva. Huivista tuli hauskan rimpsureunainen ja jotenkin fiilikseltään antiikkinen, sellainen että sen voisi kuvitella johonkin muinaiseen valokuvaan isoäidin isoäidin äidin ylle.

th_ms2009.jpg

Itse asiassa helpotukset taisivat olla lopputuloksen kannalta hyvä juttu - jos olisin tehnyt ohjeen mukaan täysimittaisena, olisi huivista tullut liian suuri. Aloitin reunusta ohjeen mukaan, mutta se ei asettunut ollenkaan kauniisti, vaan yläreunasta tuli mutkainen ja epätasainen, joten tein kapeamman version joka toimii paremmin. Lankavalintakin osoittautui loppujen lopuksi oikein hyväksi, huivi on sopivan painava ja hyvin laskeutuva.

th_ms2023.jpg

Malli: Mystery Shawl 2
Lanka: Novita Mini, menekistä ei hajuakaan
Puikot: 4
Muutokset: Jätin nelosvihjeestä viimeisen neljänneksen pois, vitosvihjeen eli reunuksen tein kapeampana. Lisäksi tein muutamia kohtia vähän erilailla, korjasin symmetrisemmäksi ja tein keskellä olevat lisäykset neulomalla pohjukan keskisilmukan molemmin puolin.